Uvaženi, 

 

pozivamo Vas da, otkupom zidnog kalendara za 2019. godinu – „Zimski sportovi – EYOF 2019“, učestvujete u stipendiranju djece žrtava rata, invalidne, talentovane, socijalno ugrožene djece i djece romske nacionalne manjine u školskoj 2018/2019 godini. 

Vjerujemo kako Vam je poznato da  Udruženje „Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu“ od 1994. godine kao nevladina, neprofitna i nestranačka organizacija ostvaruje misiju-djeca žrtava rata-naša trajna briga, te pruža moralnu i materijalnu podršku učenicima i studentima da, putem kvalitetnog i potpunog obrazovanja, postanu korisni članovi BH društva. 

 

U dvadeset i četiri godine rada Udruženje je stipendiralo 7.046 djece i mladih u ukupnoj vrijednosti od 6.341.005 KM (EUR 3.242.104,40). Istovremeno, njih 4.338 bilo je na ljetovanju u Bosni i Hercegovini te osamnaest evropskih i vanevropskih zemalja. Toj populaciji podijelili smo školski pribor, sportsku opremu, odjeću, obuću te hranu i pružili psihosocijalnu podršku u vrijednosti 3.718.475,50 KM (EUR 1.901.226,40). Istovremeno, u oko dvadeset škola u BiH donirali smo školska i sportska pomagala, keramičke table, informatičku opremu, knjige školskim bibliotekama te uradili obnovu školskih zgrada i sportskih dvorana u ukupnoj vrijednosti 205.626,59 EUR-a (≈402.000 KM). 

Udruženje “Obrazovanje gradi BiH” u cilju prikupljanja sredstava za stipendiranje djece i mladih već dvadeset i jednu godinu štampa zidni kalendar čijom prodajom obezbijedi 50-60 godišnjih stipendija. Za 2019. godinu, u kojoj obilježavamo 25 godina društveno-korisnog rada, izradili smo kalendar na temu „Zimski sportovi – EYOF 2019“. Na šest stranica kalendara nalaze se dvomjesečni kalendarij sa crtežima  Groodvy-ja (maskota EYOF-a 2019),  esejem o Udruženju i pregledom osoba i  kompanija koje su prethodnih godina najviše otkupljivali kalendar. Cijena jednog kalendara iznosi 6,00 KM s PDV-om.  

 

Uvaženi, pozivamo vas  da podržite projekat – Kalendar 2019. – „Zimski sportovi – EYOF 2019“ tako što ćete: 

  1. a) otkupiti određen broj kalendara, za potrebe vaše kompanije/institucije/ustanove
  2. b) lobirati kod partnera da otkupe odgovarajući broj kalendara i na taj način učestvovati u stipendiranju djece i mladih u Bosni i Hercegovini.

 

Ako se odlučite da otkupite više od 100 kalendara,  na podložnom listu kalendara štampati ćemo podatke o Vašoj kompaniji/instituciji/ustanovi (logo, adresa, telefon). Tada je pojedinačna cijena od 6,30 KM (s PDV-om). 

 

Zahvaljujemo što ste prethodnih godina otkupom kalendara i na drugi način učestvovali u stipendiranju djece i mladih i tako doprinijeli da oni putem redovnog školovanja steknu znanja i sposobnosti da učestvuju na putu BiH u evropske integracije. 

 

Uvaženi, u očekivanju pozitivnog odgovora, unaprijed Vam se zahvaljujem u ime Udruženja “Obrazovanje gradi BiH” i osobno ime, te Vam upućujem želje za dalje uspjehe na profesionalnom planu, dobro zdravlje i ličnu sreću. 

 

 

S poštovanjem,

 

   IZVRŠNI DIREKTOR 

 Jovan DIVJAK