Naslovna > Pristupnica

Poštovani građani, podržite školovanje djece,


od osnivanja, 1994. godine,  Udruženje „Obrazovanje gradi BiH“ pomaže djeci žrtava rata u BiH 1992.-1995., invalidnoj i talentovanoj djeci da uspješno završe školovanje i postanu korisni članovi društva. Ostvarujući misiju – djeca žrtava rata – naša trajna briga širom smo otvorili vrata kuće u ulici Dobojska 4 za one kojima je potrebna moralna i materijalna podrška. Sa dvoje zaposlenih i na desetke volontera dodijelili smo preko 57.000 stipendija u vrijednosti od 5.069.995 KM i podijelili školski pribor, odjeću, obuću, hranu, keramičke table, kompjutere i druga nastavna pomagala u vrijednosti od preko 3.567.330 KM za više od 45.000 djece i mladih.

Igra brojki je veoma zanimljiva pa ističemo da je preko 3.800 djece ljetovalo i učestvovalo u kampovima i putovanjima mira u 19 evropskih zemalja, Kanadi i Urugvaju. Više od 280 njih završilo je fakultete i zaposlilo se! Organizirali smo više od 20 radionica kroz koje je prošlo najmanje hiljadu djece i njihovih roditelja. Od školske 2005/2006 stipendiramo i djecu romske nacionalne manjine. Naši rezultati su ostvareni zahvaljujući podršci pojedinaca, grupa građana, kompanija i vladinih institucija. A, ipak najviše radom radnog osoblja Udruženja  i ad hoc volontera. Udruženje štampa i prodaje godišnje kalendare i knjige, organizuje koncerte u humane svrhe, aukcije slika i učlanjuje u Udruženje.

Poštovani građanine, da li si se pronašao u ovim retcima?!

Još je uvijek veliki broj djece i mladih kojima je potrebna moralna i materijalna pomoć. 

Mislim da i Vi možete biti dio porodice Udruženja koja pruža nadu djeci da im je budućnost svjetlija. Mi naše aktivnosti temeljimo na poruci francuskog filozofa Didroa : „Najsrećniji je onaj čovjek koji je učinio srećnim najviše ljudi.“ 

Postanite članovi Udruženja „Obrazovanje gradi BiH“ i učinite srećnim djecu žrtava rata, invalidnu i talentovanu djecu.

Ako popunite ovu pristupnicu i postanete član Udruženja bićete među stotinama drugih koji s ljubavlju pomažu ovoj djeci.

Zahvaljujemo Vam što ste odlučili da postanete član Udruženja koje ima humane ciljeve - Pomoć djeci i mladima u nevolji i pomoć nadarenoj djeci.

Jovan DIVJAK
IZVRŠNI DIREKTOR
prim. mr ph. Redžad Ćatić
PREDSJEDNIK UO

Pristupnica članstvu Udruženja


Vaše ime i prezime

Vaša Email adresa

Broj Vašeg telefona

Želim da platim godišnju članarinu od:

Članarinu ću uplatiti:

Adresa stanovanja

Vaše zanimanje

Članarinu ću uplatiti:

Doniram jednokratnu pomoć od:

Kolektivno učlanjenje


Ime kompanije

Broj telefona kompanije

Kompanija će stipendirati:

Unesite bilo koji komentar za koji smatrate da je koristan:

Adresa kompanije

Kompanija će donirati jednokratnu pomoć od:

Partneri