PUBLIKACIJA

KALENDARIKNJIGEMUZICKA DJELATNOSTLIKOVNA DJELATNOST

Dio sredstava za stipendiranje djece čiji su roditelji žrtve rata u Bosni i Hercegovini 1992.-1995. godine, osiguravamo kroz štampanje i prodaju zidnih godišnjih kalendara. Štampali smo kalendare za 1998. – 2015. godinu, od čije prodaje smo obezbjedili preko 1.500 stipendija.

KNJIGA 1

Droge – mit, pakao, stvarnost

” na specifičan i multidisciplinaran način obrađuje problematiku zloupotrebe droga. Uz istorijski presjek navedene pojave, analizu situacije u različitim zemljama svijeta, poseban akcenat je stavljen na situaciju u Bosni i Hercegovini. Uz obilje ekskluzivnih informacija o balkanskim putevima droge, novim kumovima italijanske mafije, zemljama proizvođačima droge, transportovanju droge, osnovnim pojmovima o drogama i njihovoj podjeli, tragovima droga, zanimljivostima iz svijeta droge, drogama među slavnim i poznatim, drogama i inspiraciji, daje se i narko sleng (riječnik narkomana), ali i vrlo detaljan prikaz pojmova karakterističnih za svijet droge. Droga, mit, pakao, stvarnost cijena 20,00 KM

KNJIGA 2

Seksualno nasilje nad djecom

” predstavlja jedinstvenu obradu navedene problematike koja na nadasve sveobuhvatan način obrađuje ovu bezumnu ljudsku pojavu. U ovoj knjizi daje se istorijski osvrt, primjeri iz različitih zemalja svijeta sa posebnim osvrtom na područje Federacije Bosne i Hercegovine, odnosno Republike Srpske, vrši analiza krivično-pravne regulative, daju analize uzoraka ovakvog ljudskog ponašanja, vrši profilisanje osoba koje spadaju u kategoriju seksualnih zlostavljača, navode predispozicije Bosne i Hercegovine za ekspanziju seksualnog zlostavljanja djece, daju prijedlozi za spriječavanje i suzbijanje navedene pojave, navode upute roditeljima kako da prepoznaju na svom djetetu da li je seksualno zlostavljano, kao i upute kako reagovati kad vam dijete saopšti da je seksualno zlostavljano. Sve to korelira se sa Konvencijom o pravima dijeteta. Seksualno nasilje nad djecom cijena 20,00 KM

Knjiga 3

Djeca bez roditeljskog staranja

“, obrađuje probleme djece koja su u toku rata u Bosni i Hercegovini 1992-1995. godine ostala bez oba roditelja. Ova djeca, kao posebno ugrožena i rizična populacija, traže angažman svih subjekata društva koji im mogu pružiti podršku u toku odrastanja, pravilnog i svestranog odgoja i obrazovanja i na taj način pripremanja za korisnog člana društvene zajednice.
 
Djeca bez roditeljskog staranja cijena 10,00 KM
 

KNJIGA 4

Knjiga poezija

 cijena 10,00 KM
 

SLIKOVNICA 1

Dječije slikovnice

cijena 10,00 KM
 

SLIKOVNICA 2

 

Dječije slikovnice

cijena 10,00 KM
 

Atlas

 
U saradnji sa T&T concept i DATA iz Sarajeva, štampali smo 

Atlas XX stoljeća

. Atlas XX stoljeća, jedinstven je na našem tržištu i na popularan način, u slici i rijeći, prezentira najvažnije događaje i ličnosti u periodu od 1900. do kraja 2000. godine. Atlas je proizvod dugogodišnjeg rada tima stručnjaka “World Media Network Production Centra” iz Pariza, i svojim informativno-obrazovnim sadržajem proizvodi veliki interes čitalačke publike svih uzrasta i nivoa obrazovanja.
 
Atlas XX stoljeća cijena 150,00 KM
 

KNJIGA 5

Krive Drine

 cijena 10,00 KM
 

KNJIGA 6

U svijetu pravde dječije

 cijena 10,00 KM
 

 

MUZICKI PROJEKT

 
Godina Izvođači Država
1998. Oliver Dragojević, kantautor iz Republike Hrvatske BiH, Sarajevo
2003. Jose van Damm, operni pjevač svjetskog renomea iz Belgije BiH, Sarajevo
2003. Sarajevski gudački kvartet BiH, Sarajevo
2003. Jovan Kolundžija, violinista svjetskog renomea iz  Srbije BiH, Sarajevo
2004. Ibrica Jusić, kantautor iz Republike Hrvatske BiH, Sarajevo
2004. Tuzlanski estradni umjetnici BiH, Tuzla
2005. Halid Bešlić, Hanka Paldum, Alma Čardžić, Nihad Alibegović, estradni umjetnici iz BiH BiH, Sarajevo
2005. Dragana Jugović del Monaco, operna pjevačica iz  Srbije BiH, Sarajevo
2006. Fadil Toskić estradni umjetnik iz BiH Švedska
2009. Ricardo Mutti, koncert “Putevi prijateljstva: Od Sarajeva do Sarajeva” BiH, Sarajevo
2010. Elvira Rahić i Adnan Jakupović, estradni umjetnici iz BiH, Švicarska, Cirih
2011. Kemal Hasić, estradni umjetnik iz BiH Švedska, Orebro i Norrkeping
 

dsadasdasdasdadas