1999.

  • Programom rada Udruženja usvojenim 22. februara 1999. godine, utvrđeni su osnovni pravci aktivnosti na stvaranju uslova za realizaciju stalnih projekata: stipendiranju, nabavku školskog pribora i ljetovanja djece žrtava rata, invalidne i talentovane djece, te formiranje ogranaka u većim administrativnim centrima BiH, povećanje članstva, marketinga, saradnje sa vladinim institucijama i međunarodnim organizacijama, realizaciju edukativnih projekata i svečano obilježavanje 5. godišnjice Fondacije/Udruženja.
  • Krajem 1999. godine, Udruženje je na evidenciji imalo 193 stipendista: 82 studenta,85 učenika srednjih škola i 26 učenika osnovnih škola.
  • Iz vlastitih sredstava, najviše prodajom kalendara za 2000 godinu, obezbjeđena su sredstva za 34 stipendije, tako da je u školskoj 1999/2000. godini ukupno stipendirano 227 učenika.
  • Funkcionalne troškove Udruženja finansijski su podržali:Mr. i Mrs. Khan iz Engleske, Libralije Galrec, Centar za socijalni rad Kantona Sarajevo, Patrik R. Marina iz Njemačke, USAID; JP PPT Saobraćaja BiH, Projekat psihorehabilitacije iz Danske, Kanton Sarajevo, Grad Sarajevo i Opština Centar Sarajevo.
  • Na ljetovanju i zimovanju boravilo je 65-ero djece.
  • 25. septembra 1999. godine održana je svečana sjednica povodom 5 godina postojanja Udruženja. Ovom prilikom promovisan je kalendar Udruženja za 2000. godinu. Uokviru obilježavanja 5. godišnjice Udruženje i Inge Projekat iz Damstada, Njemačka organizovali su izložbu slika Nade Dimić i Milana Jakšića iz 1pančeva. Od 22 prodate slike ostvaren je prihod u iznosu od 7.000 KM
  • Krajem godine, Udruženje je imalo 546 članova, što je za 36 više u odnosu na stanje iz 1998. godine. Nisu uspjeli pokušaji formiranja ogranaka u drugim kantonima Federacije BiH, osim u Goraždu. I pored toga, programski zadaci Udruženja realizovani su na velikom prostoru Federacije BiH. 

Budi promjena koju želiš vidjeti. (Mahatma Gandhi)