Scroll Top

Riječ naših stipendista: Zahvala za stipendiranje

Misija Udruženja “Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu” svoj kapacitet u potpunosti ostvaruje kada naši stipendisti postanu uspješni i sretni ljudi. Na našu e-mail adresu jutros je stigla poruka koja potvrđuje da ono što radimo ima smisla i koja nam je poticaj da nastavimo u istom smjeru. Poruku vam prenosimo u cijelosti. 

Poštovani, 

Nadam se da Vas moj e-mail zatiče u dobrom raspoloženju?! Da su vaši članovi porodica zdravi, živi i bezbijedni? 

Ovim putem želim da Vam se zahvalim na pruženoj prilici i časti, da budem jedan od Vaših stipendista, akademske 2019/2020. godine. 

Mislim da ova, a kako dalje slijedi, apstraktna imenica ,,zahvala” ne bi mogla da se mjeri sa svrhom stipendiranja koja je meni bila od krucijalnog značaja.  Vaše Udruženje ,,Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu” i sav humanitarni rad dovoljno sve govori. Ponekad čovjek ne umije da iskaže svoja osjećanja, u mom slučaju, zahvalu za sve učinjeno s Vaše strane. 

Uz Vašu pomoć sam lakše završio školovanje 2. godine na visokoškolskoj ustanovi univerziteta ,,Sinergija” (tek će biti sve završeno kad položim u ovom roku usmene ispite). Jedan od mojih životnih snova je bio da završim makar osnovno obrazovanje. Danas, danas sam neko ko iza sebe ima tešku prošlost u odrastanju, volju, želju i motivaciju za dalji napredak. Prema tome, vjerujem, a i nadam se, u istom momentu da ću jednog dana moći da Vam se odužim za neizmjernu asistenciju koju ste mi pružali. 

Zahvaljujem se cijelom kolektivu Udruženja. 

Šaljem Vam iskrene i tople pozdrave iz Bijeljine. 

Sacmir Seferović,

Student engleskog jezika i književnosti

Sacmir Seferović, stipendista Udruženja "Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu