Scroll Top

Biciklisti iz Rovereta donijeli zastavu mira u Sarajevo

Dana 22.08.2019. godine, grupa mladih biciklista iz Asocijacije “Grande Quercia” iz Rovereta, Italija, je stigla u glavni grad BiH donoseći zastavu mira. Ova asocijacija već duži niz godina radi na promociji mira, a ove godine su projektom “Biciklom za mir 2019” odlučili da posjete i našu državu. Zastava je uručena gospodinu Nedžadu Fazliji, koji je u ime Grada Sarajevo istu i preuzeo.

Udruženje “Obrazovanje gradi BiH” je prepoznato kao pouzdan partner zbog sličnih iskustava u prošlosti, te smo pozvani da pomognemo u organizaciji dočeka ove grupe, skupa sa Ambasadom Republike Italije, Udruženjem građana italijanskog porijekla, i Associazione Culturale Italiana Dante Alighieri in Bosnia Erzegovina. Izvršni direktor Udruženja, gospodin Divjak je ovom prilikom uručio zahvalnicu za podršku našem radu i djelovanju, ambasadoru, Nj.E. Nicola Minassi-ju.

Želimo izraziti i veliku zahvalnost Giro di Sarajevo što su podržali ovu ideju i pridružili se biciklistima na ulazu u Sarajevo te ih pratili do samog mjesta okupljanja na Trgu djece Sarajeva.

Leave a comment