Scroll Top

Potpisan Memorandum o saradnji između Univerziteta u Sarajevu i Udruženja “Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu – Jovan Divjak”

Delegacija Univerziteta u Sarajevu predvođena prof. dr. Rifatom Škrijeljom, rektorom Univerziteta u Sarajevu, i šefom Službe za umjetnost, kulturu i sport mr. sci. Mirzom Nakičevićem posjetila je u petak 25. marta 2022. godine Udruženje “Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu – Jovan Divjak” gdje se susrela s izvršnim i radnim osobljem Udruženja.

Povod posjete je bilo potpisivanje Memoranduma o saradnji između Univerziteta u Sarajevu i Udruženja „Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu – Jovan Divjak“ koje je najavljeno prilikom posjete delegacije Udruženja Univerzitetu u Sarajevu. Memorandum, koji su potpisali rektor Univerziteta u Sarajevu, prof.dr. Rifat Škrijelj, i zamjenik izvršnog direktora Udruženja, Edin Bećarević, predstavlja prvi korak unapređenja saradnje Univerziteta u Sarajevu i Udruženja u raznim oblastima kao i realizaciji zajedničkih projekata.

Istaknuto je da u akademskoj 2021/2022. godini Udruženje stipendira 54 studenta i studentice Univerziteta u Sarajevu, što predstavlja gotovo petinu ukupnog broja stipendista.

Tokom posjete Udruženju prof. dr. Rifat Škrijelj posjetio je i kancelariju jednog od osnivača i dugogodišnjeg izvršnog direktora Udruženja Jovana Divjaka, izražavajući želju da građani Bosne i Hercegovine, a posebno studenti, slijede njegov put filantropije i humanizma, podržavajući mlade koji dolaze iz najranjivijih i najosjetljivijih dijelova našeg društva.

Leave a comment