Scroll Top

SAFET ZEC uz djecu i mlade

Dana 24. oktobra 2019. godine u Ateljeu Safeta Zeca u Sarajevu održana je press konferencija Udruženja ”Obrazovanje gradi Bosnu” na kojoj je predstavljen kalendar sačinjen od šest reprodukcija djela velikog bosanskohercegovačkog umjetnika Safeta Zeca pod nazivom “Safet Zec uz djecu i mlade” za 2020. godinu.

Iznimna čast i zadovoljstvo nam je omogućiti putem prodaje kalendara već 22. godinu stipendije za djecu i mlade širom Bosne i Hercegovine i podržati ih u obrazovanju i izgrađivanju njihovih ličnosti, a zajedno sa istaknutim bosanskohercegovačkim umjetnikom Safetom Zecom kalendar za 2020. godinu ispunjen je ne samo sa šest reprodukcija umjetnikovih djela, već i sa posebnom ljubavlju i željom za pomaganjem i istrajavanjem u našoj misiji otpočetka našega postojanja – biti moralna, a zatim materijalna podrška djeci, mladima i njihovim roditeljima/starateljima u Bosni i Hercegovini.

Ovom prilikom se zahvaljujemo našem velikom prijatelju, umjetniku, Safetu Zecu, kao i grafičkoj dizajnerici Hani Zec, kćerki umjetnika, na nesebičnoj podršci u implementiranju naših poruka koje se tiču ljubavi, poštovanja prema djeci i pružanja šansi za boljim obrazovanjem i školovanjem u Bosni i Hercegovini. Također se zahvaljujemo predstavnicima medija na odzivu.

Kalendare možete poručiti i tako pomoći u stipendiranju djece i mladih žrtava rata, invalidne i talentovane djece/mladih, djece/mladih romske nacionalne manjine i djece/mladih u socijalnim potrebama, putem telefona Udruženja “Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu”, 033 710 580, 033 710 581, kao i putem email adrese ogbh@bih.net.ba .

Leave a comment