Scroll Top

Kalendar za 2022. godinu

1998. godine prvi put smo štampali kalendare na kojima su se nalazili crteži i slike jednog učenika. Prodajom ovih kalendara uspješno smo skupili dodatna sredstva za stipendiranje djece i mladih te smo ovu praksu nastavili i u sljedećim godinama, sve do danas. Svake godine obezbjeđivali smo brojne stipendije prodajom publikacija čije stranice su krasile dječije maštarije, motivi iz naše tradicije, priroda širom BiH, ali i fantastični radovi eminentnih bh. umjetnika.

Sa željom da pomognu i iskažu svoj filantropski duh, mnoge ambasade, firme, institucije i pojedinci rado su se odazivali na naše prodajne akcije te su, uviđajući važnost stipendiranja, učestvovali u kupovini ovih publikacija.

Kalendar za 2022. godinu potpisuje Safet Zec, poznati bosansko hercegovački slikar i grafičar koji je uvijek bio uz djecu i mlade pa tako i ovaj put. Naš novi kalendar za 2022. godinu pod nazivom Kuće, krošnje i dvorišta je autorsko djelo dokazanog prijatelja našeg udruženja gospodina Safeta Zeca. Kupovinom ovih prelijepih kalendara pomažete radu našeg udruženja. U nastavku možete prelistati kalendar. Za sve detalje oko kupovine i/ili rezervacija možete nas kontaktirati putem naših kontakt telefona ili e-mail-a.

Hvala vam na podršci.