Scroll Top

Predstavljamo Vam kalendar za 2023. godinu

1998. godine prvi put smo štampali kalendare na kojima su se nalazili crteži i slike jednog učenika. Prodajom ovih kalendara uspješno smo skupili dodatna sredstva za stipendiranje djece i mladih te smo ovu praksu nastavili i u sljedećim godinama, sve do danas. Svake godine obezbjeđivali smo brojne stipendije prodajom publikacija čije stranice su krasile dječije maštarije, motivi iz naše tradicije, priroda širom BiH, ali i fantastični radovi eminentnih bh. umjetnika.

Sa željom da pomognu i iskažu svoj filantropski duh, mnoge ambasade, firme, institucije i pojedinci rado su se odazivali na naše prodajne akcije te su, uviđajući važnost stipendiranja, učestvovali u kupovini ovih publikacija.

Ove godine u saradnji sa Bošnjačkim institutom – Fondacija Adila Zulfikarpašića kalendar će krasiti 12 fotografija akvarela poznatog umjetnika Fuada Arifhodžića.

Prepoznatljivi slikarski izraz impresionističke prozračnosti i poetskog kolorizma na akvarelima Fuada Arifhodžića, kojima dominira motiv glavnog grada Bone i Hercegovine, dospio je i do svjetske javnosti 1985. godine kada je UNICEF u milionskom tiražu objavio njegov akvarel Krovovi Sarajeva zimi.

Kupovinom ovih prelijepih kalendara pomažete radu našeg udruženja. U nastavku možete pogledati kalendar.

Za sve detalje oko kupovine i/ili rezervacija možete nas kontaktirati putem naših kontakt telefona ili ogbh@bih.net.ba

Hvala Vam na podršci.

Leave a comment